mercoledì 20 giugno 2012

MONA HATOUM: PROJECCIÓ - FUNDACIÓ JAON MIRÓ, BARCELONA



MONA HATOUM
PROJECCIÓ
comisaria: Martina Millà
Fundació Joan Miró
Parc de Montjuïc s/n - Barcelona
21/06 - 24/09/2012

La Fundació Joan Miró i l’Obra Social "la Caixa” presenten la primera mostra de Mona Hatoum a Barcelona.
El jurat del Premi Joan Miró 2011 va guardonar l’artista palestinobritànica Mona Hatoum per la seva habilitat per connectar experiència personal i valors universals.
Projecció, comissariada per Martina Millà en estreta col·laboració amb Mona Hatoum, és la primera exposició monogràfica de l’artista a Barcelona. La mostra reuneix unes quaranta peces dels darrers vint anys, tot i que hi predomina l’obra recent, i pretèn obrir la visió que tenim d’aquesta artista i posicionar-la més enllà de les referències geopolítiques que han esdevingut pràcticament sinònimes de la seva producció.
Entre la quarantena d’obres a la mostra, l’artista presenta Turbulència, creada especialment per a l’exposició de Barcelona i Teranyina, que es mostra per primera vegada a l’Estat espanyol.
Amb aquest conjunt d’instal·lacions, vídeos, escultures i fotografies, Projecció vol sacsejar subtilment el camp semàntic que identfiquem habitualment amb Hatoum per obrir noves possibilitats, entreveure nous sentits i convidar a una lectura complexa i renovada del seu univers i la seva vasta obra. Es vol mostrar una artista que estableix un diàleg amb els corrents de l’art modern com el surrealisme, el minimalisme, l’arte povera, el body art, el land art o el site-specific art, entre altres.
El recorregut per l’exposició planteja una sèrie de contrastos entre les peces exposades, per tal de mostrar aquestes relacions.
En paral·lel a la mostra es presentarà un catàleg amb un text de Catherine de Zegher i imatges de les obres.